Nokia CK-100 a Nokia CK-200 który wybrać?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Stach.80
    Classic
    • 2008
    • 30

nie rozumiem o co cho???skąd stresy o lekko podwyższone obroty przy uruchamianiu?? dawno w maluchach(no i nie tylko)było ssanie ,na linkę se ono było.teraz pewnia też jest.tylko pewnie na komputer se jest,a nie na linkę i działa tak jak komp chce a nie kierowca.mylę się???? :?:
  • bobas
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1676

Hej wiara, za dwa tygodnie odbieram nowe autko, i mam do wyboru dwa zestawy Blututa

Pytanie, który zestaw byście polecali? Może jakieś opinie użytkowników ?

Mam dwa telefony służbowy i prywatny.

Opinii nie ma w internecie więc pytam was. Zapoznałem się z dwoma zestawami lecz nie potrafię wybrać.

Jeden z nich jest kompletny na kabelku ( przycisk itd ) i nie ma wyświetlacza.

Drugi ma możliwość podłączenia 2 telefonów na raz ale ma wyświetlacz dużych rozmiarów, i ma bezprzewodowy pilot - nie będzie się to sypać? rozładowywać baterii itd?

Dzięki z góry za pomoc, liczę na was

Que vous ayez besoin d’un téléphone doté d’une grosse batterie et d’appareils photo performants, ou d’un téléphone que vous pouvez réparer chez vous, la boutique en ligne HMD vous propose tout ce dont vous avez besoin.

Que vous ayez besoin d’un téléphone doté d’une grosse batterie et d’appareils photo performants, ou d’un téléphone que vous pouvez réparer chez vous, la boutique en ligne HMD vous propose tout ce dont vous avez besoin.
    BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• delanopl
      Elegance
      • 2009
      • 831

bobas, osobiście używam tego drugiego, warty polecenia, jestem z niego zadowolony, nic mi się nie sypie, a bateria hmm... moim zdaniem daje rade :wink:

Komentarz

• bobas
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1676

delanopl, coś więcej możesz napisać jak długo itd?

Komentarz

• Adamu
          L&K
          • 2006
          • 1384

bobas, bierz ten blututowy z wyświetlaczem, co prawda ja mam model troche starszy (nie tak zajebiaszczy jak te nowe) ale monitorek z wyświetleniem w aucie kto do ciebie dzwoni (zwłaszcza służbowo) i mozliwośc odrzucenia połączenia bez wyciągania telefonu są bezcenne. :diabelski_usmiech

a z baterią daj sobie spokój, jest większy pobór prądu przez bluetutha ale bez przesady, nie zauważyłem aby mi to przeszkadzało.
          telefonu nie wyciągasz z kieszeni i działa. super sprawa.

jak dla mnie wygoda jest najważniejszym kryterium w tym przypadku.

[ Dodano: Nie 12 Gru, 10 00:21 ]
          ps. używam tego 2 lata i sobie juz nie wyobrażam aby mogło być inaczej. ba nawet myslałem o zmianie na ck-200 bo instalacja jest banalna i ładniej wygląda niż mój podobny do tego

ps. w ck200 mozesz sobie ustawic kolorek podświetlania na praktycznie dowolny.

Komentarz

• bobas
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1676

no ja u siebie w O1 mam ck-7w i też nie wyobrażam sobie bez tego życia ,

Ci co mają ck-200 mają dodatkowy mikrofon?

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

bobas, nie marudź bierz CK 200 :wink:
              jak dla mnie obsługa 2 telefonów jednocześnie to bezcenna rzecz
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• SP9XWW
                Rider
                • 2009
                • 579

Zamieszczone przez bobas
                Ci co mają ck-200 mają dodatkowy mikrofon?
                Z tego co widziałem na zdjęciach montażowych, jest tylko jeden. Użycie dwóch nie miało by sensu, ze względu na niezłą automatyczną regulację wzmocnienia fonii mikrofonu. No chyba, że producenci komórek dorobią stereo w swoich produktach. :lol:

Ja wyrażę opinię odmienną od kolegów. Wszystko zależy od tego do czego potrzebujesz zestaw, jak często będziesz z niego korzystał i jakie zachowania wykazujesz gdy ktoś do Ciebie dzwoni.

1. Jeżeli dzwonisz rzadko, w zasadzie tylko odbierasz połączenia, nie idź w bardziej skomplikowane rozwiązania
                2. Jeżeli "automatycznie" odbierasz każde połączenie, po co Ci wyświetlacz z informacją kto dzwoni?
                3. Im bardziej futurystyczny ekranik (CK-200) i wypaśny joystick, tym bardziej zwrócisz uwagę potencjalnego złodzieja i tym ciężej się tym operuje w trakcie jazdy :wink:
                4. Czy naprawdę w trakcie prowadzenia samochodu musisz grzebać w książce adresowej i rozpraszać się obsługa zestawu (typ kierowcy: nie - przedstawiciel handlowy)?
                5. Czy gdy chcesz zadzwonić, stajesz dla bezpieczeństwa na poboczu - patrz pkt. 3.

Chce zaprezentować Wam tylko odmienne podejście do tematu. Ja u siebie zdecydowałem się na montaż "prymitywnego" CK-7W, jakość dźwięku jest taka jak w innych modelach, przycisk odbierania połączenia przyklejony jest na ramce pomiędzy radiem a pokrętłami temperatury, odebrane połączenia w samochodzie średnio to tylko kilka w miesiącu. Kieruję się za kierownicą obranymi wcześniej założeniami które mówią mi, aby nigdy nie wybierać numeru, grzebać w telefonie, etc. w trakcie jazdy. Chcesz / musisz z kimś pogadać stań na poboczu. Jak ktoś zadzwoni, nie ma problemu, wciskasz, gadasz (ja akurat odbieram automatycznie każde połączenie i później ewentualnie trenuje asertywność aby kogoś spuścić po rynnie jak nie chcę z nim rozmawiać) :lol:

Może nie potrzebujesz tak bardzo skomplikowanego urządzenia na pokładzie samochodu? No chyba że się zapaliłeś do tych modeli, strasznie Ci się podobają i nie będziesz mógł żyć / jeździć / spać (niepotrzebne skreślić) bez tych zabawek - to wtedy ...nawet się nie zastanawiaj którego wybrać, tylko bierz i montuj ten który Ci się bardziej podoba! :szeroki_usmiech
                Vy 73! de S!@w

Komentarz

• bobas
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1676

Jestem przedstawicielem handlowym, mikrofon w ck-200 jest wbudowany w wyświetlacz, może być z tym problem a zestaw ma być założony w berlingo. Dodatkowy mikrofon kosztuje 39zł niby nie dużo. Bardzo dużo rozmawiam przez telefon prowadząc samochód.

Sam codziennie używam ck-7w i jest rewelka.

Obsługa 2ch telefonów jest ważna lecz przełączenie ich też nie trwa długo jeżeli zestaw obsługuje jeden.

Boję się że za dużo unowocześnień będzie mnie strasznie wkurzać, przeszkadzać a nie pomagać. Bajery to nie wszystko.

Komentarz

Pracuję...